Si estàs llegint aquestes línies és molt probable que sigui amb la intenció d'ampliar la seva família i nosaltres t'ajudarem a prendre la millor decisió per adoptar un gat o un gos.

  • Quan decideixes compartir la teva vida amb un gat, has de tenir en compte que no és el mateix acollir un gatet petit, a un gat adult. L'edat dependrà molt el període d'adaptació. Encara que no t'ho creguis, els gats adults s'adapten millor a la seva nova llar que els que són cadells, que només volen jugar i estar per tots costats.
    Però l'edat no influeix tant en l'adaptació com el caràcter del gat, si és adult coneixeràs millor el seu caràcter i sabràs si és afí a tu. En canvi amb un cadell hauràs d'esperar al fet que sigui adult per saber-ho.

 

  • Quan decideixis compartir la teva vida amb un gos, has de tenir en compte que no és el mateix acollir un cadell, que adoptar un gos adult. Considera, que l'arribada d'un gos major a casa pot portar experiències tan enriquidores i plaents com l'adopció d'un de poca edat. Els gossos adults adoptats, a més, ja han sofert un abandó i aquesta circumstància els fa únics. Potser han estat maltractats i necessitin cures especials, però abans de res, necessiten paciència perquè confiïn amb tu, almenys durant les primeres setmanes.
    Uns dels avantatges d'adoptar a un gos adult o ancià és que s'eviten algunes molèsties pròpies dels gossos més joves, com la dolorosa dentició. Els cadells que travessen l'etapa roseguen tot el que tenen al seu abast: sabates, mobles, cistelles de la roba, portes, etc. Un gos adult ja ha superat aquesta etapa.

 

Els nostres gats i gossos es donen en adopció sota contracte i seguiment. A més, passen pel veterinari, on els gats és desparasita'n internament i externament, i s'esterilitzen; i els gossos és desparasita'n internament i externament, i si no tenen xip, li posem. En cas de no tenir l'edat per esterilitzar, al moment de l'adopció, l'adoptant portarà el gat o gos a esterilitzar en el termini màxim de sis mesos.